V Nizozemsku roste podíl automobilů schopných příjmu rádia DAB+

13. červenec 2016

Pokud jde o konkrétní počty, v roce 2015 prodaly automobilky na tamním trhu 450 tisíc nových vozů, přičemž 77 tisíc z nich bylo schopných příjmu digitálního rádia.

Počet automobilů schopných přijímat digitální rádio DAB+ v Nizozemsku v roce 2015 oproti předchozímu období vzrostl. Šestnáct procent nových automobilů prodaných ve zmíněném roce bylo schopných příjmu rádia DAB+. V roce 2014 to bylo jen něco málo přes 6 %. Informoval o tom rozhlasový web Radio.nl. Automobilový průmysl je důležitým tahounem digitálního rádia například i v Norsku, Švýcarsku nebo Velké Británii. Výsledky na těchto trzích už svým čtenářům web Digitální rádio zprostředkoval a bude je nadále sledovat.

Pokud jde o konkrétní počty, v roce 2015 prodaly automobilky na tamním trhu 450 tisíc nových vozů, přičemž 77 tisíc z nich bylo schopných příjmu digitálního rádia DAB+. V roce 2014 bylo nových automobilů s digitálními rozhlasovými tunery jen necelých třiadvacet tisíc. V roce 2013 jen dokonce necelých jedenáct tisíc. Web Radio.nl konstatuje, že DAB+ rozhlas před sebou má pochopitelně ještě dlouhou cestu, nicméně rostoucí podíl automobilů s digitálními tunery je povzbuzující zprávou pro tuto technologii. Za příklad byla dána právě Velká Británie, v níž už čtyři z pěti prodaných vozů mají DAB tuner v základní výbavě.

autor: lukpo
Spustit audio