V Polsku skončilo vysílání jednoho z lokálních DAB+ multiplexů

9. březen 2017

Samotným operátorem multiplexu nebyla daná rozhlasová stanice, ale společnost EmiTel – dominantní poskytovatel vysílacích a telekomunikačních služeb v Polsku.

V sousedním Polsku bylo ukončeno vysílání lokální digitální rozhlasové DAB+ sítě „Radio Podlasie“. Informaci přinesl web RadioPolska. Jeho součástí byla jediná rozhlasová stanice, a to právě Katolickie Radio Podlasie. Experimentální vysílání bylo uděleno na dobu jednoho roku. Poprvé si zájemci mohli tuto digitální síť naladit 5. března loňského roku, oprávnění pro využívání kanálu 10A vypršelo 1. února.

Samotným operátorem multiplexu nebyla daná rozhlasová stanice, ale společnost EmiTel – dominantní poskytovatel vysílacích a telekomunikačních služeb v Polsku. Katolickie Radio Podlasie vysílalo na dvou programových pozicích s vysokým datovým tokem 128 kbps při použitém kódování DAB+. Stanice uvažuje o tom, že vysílání opět obnoví, avšak pouze za podmínky, že digitalizace rozhlasového vysílání v Polsku se posune kupředu. V tuto chvíli tomu zatím bohužel nic nenasvědčuje.

autor: lukpo
Spustit audio