V rakouském DAB+ testuje nová celoplošná rakouská rozhlasová stanice Radio Austria

13. září 2021

Koncem minulého týdne začala v digitální rozhlasové síti DAB+ Austria testovat stanice s prostým názvem Radio Austria (Rakousko). Na její zařazení upozornili v diskusním boxu čtenáři portálu Digitální rádio.

Čtenáři portálu Digitální rádio, kteří se nacházejí v dosahu signálu rakouského multiplexu DAB+ Austria, zachytili v uplynulých dnech zkušební vysílání nové stanice Radio Austria. Motto programu, jež se objevilo také v rámci radiotextu, zní: „Radio Austria, zvuk vašeho života“ (Radio Austria – Der Sound Deines Lebens). Příjem sítě DAB+ Austria je možný zejména blízko rakouských hranic, stanici byl vyhrazen datový tok 72 kbps.

Na kanálu 5D, který využívá například vysílač Sankt Pölten – Jauerling, funguje také východočeská Černá hora s multiplexem Teleko DAB a německý celoplošný multiplex Antenne DE. Na kanálu 6D komplikují příjem z Linzu nejen Brdy, ale také severočeská Kukla, opět operátor Teleko. Komplikovaný je i příjem na kanálu 8A, kde stejná firma šíří signál na Benešovsku a Vysočině, v případě RTI cz jde o kolizi s blokem na kanálu 5B.

autor: lukpo
Spustit audio

Související