V severoněmeckých Brémách odstartovala zcela nová síť pro DAB+

13. červenec 2018

Multiplex do budoucna umožní vysílání regionálních i lokálních stanic, případně zcela nových projektů. Aktuálně je zde šířeno pouze pět programů.

Severoněmecké Brémy se dočkaly přibližně po roce avizovaného komerčního multiplexu Bremen K7D. Digitální síť byla uvedena do chodu 27. června, a to konkrétně z vysílače Walle výkonem 2 kW ve vertikální polarizaci. V příštím roce má tento multiplex posílit ještě další stanoviště v Bremerhavenu. Součástí programové nabídky jsou v současné době stanice Energy Bremen, Nordseewelle, radio B2, radio ffn a Radio Roland.

Pro Brémy je start této sítě velmi důležitým krokem, protože umožní šířit regionální a lokální programy digitálně, případně bude zahájena distribuce stanic, které se doposud do klasického éteru vůbec nedostaly. „Bremen Mux“ disponuje aktuálně volnou kapacitou pro řadu stanic – přibližně deset – a je vhodným doplněním k nabídce digitálních sítí Media Broadcast (kanál 5C) a veřejnoprávního rozhlasu (kanál 7B). Všechny sítě jsou šířeny ze stejného vysílače.

autor: lukpo
Spustit audio

Související