Vánoční program připravily Radio Wave, Rádio Junior i D-dur

22. prosinec 2023

Speciální vysílání si pro posluchače Českého rozhlasu připravily nejen celoplošné programy jako je Radiožurnál, Dvojka nebo Vltava, ale také digitální okruhy, které jsou součástí multiplexu ČRo DAB+. Stanice posluchače naladí pestrou směsicí pohádek, her, vánočně laděných rozhovorů i hudebních lahůdek.

Čtěte také

Radio Wave přinese oblíbené výběry toho nejlepšího z knih, české i zahraniční hudby, filmů i seriálů roku 2023. Ve štědrovečerním rozhovoru vyzpovídá bratry Jana a Marcela Bendigovy, vánoční nebo bilanční speciály nabídnou podcasty Casablanca, Balanc, Buchty, Čelisti, Houpačky, Kompot, Quest, Pot a další. Zazní také výběr nejlepších koncertů z produkce stanice.

Program Rádia Junior je po celý prosinec nabitý krásnými českými pohádkami: Tři oříšky pro Popelku, O dvanácti měsíčkách, Princ Bajaja, Sůl nad zlato, Janek a kouzelná fazole. Vysloveně vánoční téma přinesou pohádky Ježíškovy první Vánoce, Vánoční skřítek a Pohádka pro Helenku. Ve speciálním hávu vyjdou vánoční a silvestrovská vydání pořadů Zvídavec, Trenduj, Síťovka, Hitparáda Rádia Junior, Totál Talkshow a dalších.

Čistě digitální stanice D-dur chystá Návštěvu u jubilujícího prof. Jiřího Chvály, jehož Kühnův dětský sbor disponuje desítkami krásných nahrávek vánoční hudby. V premiéře uvede nově natočenou Kantátu pro královnu Alžbětu brněnského skladatele Jaroslava Šimíčka, připomene koledy v historických i současných úpravách a duši pozdvihne Vánočním oratoriem Camilla Sait-Saënse.

autor: lukpo
Spustit audio

Související