Ve druhé polovině roku odstartuje neplacená stanice Kabel Eins Doku

17. květen 2016

V současné době provozuje mediální dům ProSiebenSat.1 v Německu stanice ProSieben, Sat.1, Kabel Eins, ProSieben Maxx a Sat.1 Gold.

Spuštění neplaceného kanálu Kabel Eins Doku oznámila na druhou polovinu letošního roku společnost ProSiebenSat.1. Jak již z jeho názvu vyplývá, stanice určená zejména mužům ve věku od 40 do 64 let, bude orientovaná na dokumentární tvorbu. Díky distribuci prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra, lze předpokládat bezproblémový příjem i na území České republiky a Slovenska. Ke sledování programů nebude nutná žádná dekódovací karta některého z operátorů, stejně jako v případě dalších německých veřejnoprávních a privátních televizí.

V současné době provozuje mediální dům ProSiebenSat.1 v Německu stanice ProSieben, Sat.1, Kabel Eins, ProSieben Maxx a Sat.1 Gold. „Kabel Eins Doku bude prvním, čistě dokumentárním a zároveň volně šířeným programem na německém trhu. Plánujeme divákům představit novou stanici zaměřenou zejména na historii, kriminalistiku, přírodu a techniku. Chceme představit dnes již klasické dokumenty i zcela nová a moderní témata v našich původních reality formátech,“ uvedl šéf chystané stanice Thorsten Pütsch. Spuštění Kabel Eins Doku je dalším krokem v rámci představení tematických TV projektů.

Zdroj: Wuv.de

autor: lukpo
Spustit audio