Ve Švýcarsku se spekuluje o dřívějším termínu vypnutí VKV, už v roce 2021

30. květen 2018

Popularita digitálního rozhlasového vysílání ve Švýcarsku trvale roste a podíl poslechu v této kategorii dosáhl 60 %, přičemž na čele popularity je pochopitelně DAB+.

Švýcarská média přinesla informaci, podle které by analogové vysílání v pásmu VKV mohlo v alpské zemi skončit nikoliv v roce 2024, jak bylo dříve stanoveno, ale již o tři roky dříve, tedy 2021. Zprávu zprostředkoval například portál 20 minuten, který se odvolává na prezentaci švýcarského regulátora BAKOM z jedné z odborných konferencí a také podklady, se kterými operuje web DAB Swiss. Oficiálně termín 2021 zatím potvrzen nebyl.

Popularita digitálního rozhlasového vysílání ve Švýcarsku trvale roste a podíl poslechu v této kategorii dosáhl 60 %, přičemž na čele popularity je pochopitelně DAB+. „Finančně by dávalo dřívější opuštění pásma VKV smysl,“ reagoval na případnou rychlejší migraci k DAB+ Jürg Bachmann, předseda Sdružení švýcarských soukromých vysílatelů. BAKOM je připraven podporu vysílatelů šířících signál paralelně na VKV a ve III. pásmu (DAB+) ukončit právě v roce 2021. Rozhlas v pásmu VKV využívalo na konci roku 2017 konkrétně39 % posluchačů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související