Ve Velké Británii bude převeden první multiplex kompletně do standardu DAB+

8. březen 2017

Posluchači v Brightonu mají nyní na výběr z více než tuctu rozhlasových stanic ve standardu DAB+ včetně programů jako Angel Vintage, MiSoul a Smile Sussex.

Brighton se stane prvním britským městem, který převede vysílání rozhlasového multiplexu DAB do DAB+. Informuje o tom web a516digital.com. Poslední rozhlasovou stanicí, která využívá původní kódování, je Juice 107.2. Ač v České republice, Německu, Švýcarsku i řadě dalších evropských zemí už funguje výhradně vysílání ve standardu DAB+, ve Velké Británii je technologie DAB hluboce zakořeněna, protože digitální rozhlas zde funguje již řadu let.

Posluchači v Brightonu mají nyní na výběr z více než tuctu rozhlasových stanic ve standardu DAB+ včetně programů jako Angel Vintage, MiSoul a Smile Sussex. Web a516digital.com upozorňuje na skutečnost, že díky použitému kódování se do multiplexu vejde více rozhlasových stanic a více již bude moci vysílat ve stereo režimu. Digitální síť „Brighton & Hove Minimux“ je v provozu od července 2015 a jejím operátorem je společnost Brighton & Hove Radio. Podrobnosti o této rozhlasové síti najdete na stránce Wohnort.org.

autor: lukpo
Spustit audio