Velké změny v dánském DAB+, stanice BBC World Service odstartovala celoplošně

2. říjen 2017

Nová celoplošná síť je aktuálně dostupná přibližně pro devadesát procent dánské populace a vznikla migrací dánského veřejnoprávního rozhlasu do regionalizovatelných multiplexů.

Dánsko má za sebou několik změn souvisejících s distribucí pozemního digitálního rádia. Jednou z nejvýznamnějších je přesun veřejnoprávní rozhlasu DR z multiplexu DAB1 do regionalizovatelných sítí DAB2. Zároveň došlo k překlopení všech stanic z normy DAB do DAB+. Těmito změnami došlo ke vzniku zcela nové celoplošné sítě operátora Teracom. V ní se objevily nově BBC World Service a Ekstra Bladet.

BBC World Service tak po Belgii zasáhne signálem další evropskou zemi, a to právě díky digitálnímu rádiu DAB+. „Jsme rádi, že můžeme získat tolik nových potencionálních posluchačů BBC World Service právě díky DAB+. V době velkých globálních změn se mohou posluchači spolehnout na náš mix mezinárodního zpravodajství, globálních debat, lidských příběhů i pořadů věnovaných umění, vědě, obchodu a historii,“ uvedla Mary Hockaday, Controller for BBC World Service English.

autor: lukpo
Spustit audio