Veřejnoprávní rozhlas NDR chystá rozšíření pokrytí DAB signálem

18. listopad 2016

Zájemce o největší hity posledních padesáti let potěší stanice NDR Plus – digitální novinka, kterou spustili v severním Německu letos.

Veřejnoprávní rozhlas NDR, který je určen pro severní část Německa, plánuje v nejbližších dnech další rozšíření digitálního signálu DAB+. Nový vysílač bude v úterý 22. listopadu spuštěn v regionu Flensburg. Majitelé DAB+ přijímačů budou mít v této oblasti nově k dispozici kompletní portfolio stanic NDR včetně čistě digitálních programů, jako jsou NDR Plus a NDR Blue. U nás si je mohou zájemci pustit ze satelitu Astra, případně na internetu.

Zájemce o největší hity posledních padesáti let potěší stanice NDR Plus – digitální novinka, kterou spustili v severním Německu letos. NDR Blue pro změnu nabízí publicistické pořady a aktuální informace doplněné o rockovou hudbu, pop a jazz. Veřejnoprávní rozhlas NDR slibuje posluchačům lepší kvalitu zvuku (datový tok všech stanic je 96 kbps, pozn. red.) a také doplňkové informace jako je například slideshow (obrázky na přijímačích s barevnými displeji). Celkem bude signál multiplexu NDR ve Šlesvicku-Holštýnsku obhospodařovat více než půl druhého milionu lidí.

autor: lukpo
Spustit audio