Veřejnoprávní rozhlas NDR dokončil další fázi rozšiřování digitálního rádia DAB+

30. leden 2018

Součástí programové nabídky jsou analogové stanice NDR 1 Welle Nord, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY, které doplňují čistě digitální okruhy NDR Blue, NDR Plus a NDR Info Spezial.

Německý veřejnoprávní rozhlas NDR, který je určen zejména pro spolkové země ležící na severu, dnes dokončil plánované rozšiřování digitálního rádia DAB+ stanovené na začátek letošního roku. Další fáze přijde na řadu v letních měsících. Nově spuštěným vysílačem, který byl uveden do provozu v úterý 30. ledna je Heide/Welmbüttel s výkonem 10 kW a použitou vertikální polarizací. Ve Šlesvicku-Holštýnsku je použit zcela nový kanál 11B.

Součástí programové nabídky jsou analogové stanice NDR 1 Welle Nord, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY, které doplňují čistě digitální okruhy NDR Blue, NDR Plus a NDR Info Spezial. Veřejnoprávní rozhlas upozorňuje, že všechny programy jsou k dispozici v prvotřídní zvukové kvalitě 96 kbps s použitým kódováním HE-AAC, verze 1. Nově spuštěny vysílač pokryje svým signálem doposud problematickou oblast v regionech Süderhastedt a Friedrichstadt. Součástí nabídky jsou i doplňkové služby – slideshow a dopravní servis ARD.

autor: lukpo
Spustit audio