Veřejnoprávní rozhlas RBB ohlašuje očekávané změny ve svých DAB+ multiplexech

1. březen 2018

Scholplatz je prvním vysílačem kanálu 10B, který používá horizontální a nikoliv obvyklou vertikální polarizaci. V přípravě jsou do konce měsíce ještě stanoviště Casekow a Calau.

Významné změny budou probíhat v průběhu tohoto měsíce v rámci digitální sítě veřejnoprávního rozhlasu RBB, který vysílá pro německé spolkové země Berlín a Braniborsko. Dnes dopoledne byl uveden do provozu nový vysílač Berlin – Scholplatz na kanálu 10B. Výkonem 10 kW s horizontální (!) polarizací pokrývá hlavní město a široké okolí. Doplňuje již zprovozněné lokality Pritzwalk, Frankfurt am Oder – Booßen a Cottbus – Hufelandstraße.

Scholplatz je prvním vysílačem kanálu 10B, který používá horizontální a nikoliv obvyklou vertikální polarizaci. Podstatnější změny však proběhnou v této síti 27. března, kdy budou do provozu uvedeny další dvě nové lokality – Casekow a Cottbus – Calau. Oba vysílače budou mít 10 kW a výrazně zlepší pokrytí v Braniborsku, zároveň se zvýší díky vertikální polarizaci šance na jejich zachycení v Čechách. Chystá se také migrace veřejnoprávních programů Bayern Plus a SWR Aktuell z privátní sítě na kanálu 7B do kanálu 7D, který spravuje právě RBB.

autor: lukpo
Spustit audio