Veřejnoprávní televize a rozhlas rbb zpřístupnily nové funkce v hybridním vysílání HbbTV

11. říjen 2019

Majitelé televizorů a set-top boxů s podporou technologie HbbTV si mohou nově pouštět televizní pořady od začátku už v průběhu jejich vysílání a přehrávat vizuální rádio u rozhlasových stanic.

Veřejnoprávní televize a rozhlas rbb, které jsou určeny pro obyvatele Berlína a Braniborska, zpřístupnily v uplynulých týdnech nové funkce na platformě hybridního vysílání HbbTV – červené tlačítko. Majitelé televizorů a set-top boxů s podporou této technologie, které jsou připojené k internetu, si mohou nově přehrávat pořady od jejich začátku. Jde o funkci dostupnou na kanálech rbb Berlin a rbb Brandenburg. Tuto novinku zavedla v letošním roce u svého hybridního portálu i Česká televize.

Funkci mohou využívat satelitní diváci, kteří přijímají signál z družice Astra na pozici 19,2 stupně východně, zákazníci německých kabelových sítí a také ti, jež jsou v dosahu služby DVB-T2 HD. Diváci s pozemním příjmem si mohou díky terestrické distribuci a spojení s HbbTV nově naladit i okruhy veřejnoprávního rozhlasu rbb. Jde konkrétně o Antenne Brandenburg, radioeins, Fritz, Inforadio, rbbKultur, COSMO a rbb 88,8. Audio stream doplňují obrazové informace, které jsou již přes HbbTV na satelitu k dispozici.

autor: lukpo
Spustit audio

Související