Vídeňský rozhlasový multiplex čekají změny programové nabídky

18. duben 2016

I přes absenci veřejnoprávního rozhlasu ORF a velkých komerčních hráčů se podařilo v rámci uskupení Digitalradio Öesterreich vytvořit zajímavou programovou nabídku.

Po vyřazení stanice Welle 1 Digital z nabídky pozemního rozhlasu DAB+ čekají pravděpodobně balík kanálů ve Vídni další změny. Podle webu Radiowoche.de by mělo dojít k nahrazení okruhu Herold Relax stanicí Absolut Relax. Oborová stránka se odvolává na žádost u tamního regulátora KommAustria. Program Absolut Relax už je v současné době šířen prostřednictvím celoplošného DAB+ multiplexu v Německu, šlo by pro něj o velmi významnou expanzi. Díky přeshraničnímu přijmu je možné signál z Vídně zachytit i na omezeném území České republiky, konkrétně Moravy.

V současné době jsou k dispozici v multiplexu stanice Radio Allelon, Arabella Rock, Radio Melodie, Lounge FM, ENERGY Österreich, radio klassik stephansdom, now Radio, ERF Plus Österreich, Radio Maria, HEROLD relax, MEGA RADIO Österreich, ARBÖ Verkehrsradio, Radio Technikum a SoundTraxx Radio. I přes absenci veřejnoprávního rozhlasu ORF a velkých komerčních hráčů (mimo jiné velký odpůrce digitalizace Kronehit) se podařilo v rámci uskupení Digitalradio Öesterreich vytvořit zajímavou programovou nabídku, která je dobrou alternativou ke stanicím vysílajícím v rámci VKV/FM distribuce.

autor: lukpo
Spustit audio