VIDEO: Netflix přichází s podporou Dolby Atmos a alternativním vyprávěním

29. červen 2017

Podpora zvukového systému je nejvýznamnější technickou novinkou Netflixu po zahájení nabídky titulů v Ultra HD rozlišení a HDR – vysokým dynamickým rozsahem.

Dvě významné novinky pro své zákazníky přináší americká on-line videopůjčovna Netfix, která působí také v České republice i na Slovensku. Tou první je podpora prostorového audio systému Dolby Atmos, s nímž se doposud mohli setkat zejména návštěvníci moderních kinosálů. Dolby Atmos slibuje zákazníkům Netflixu mimořádný zvukový zážitek navozující trojrozměrnou dimenzi.

Podpora Dolby Atmos je nejvýznamnější technickou novinkou Netflixu po zahájení nabídky titulů v Ultra HD rozlišení a HDR – vysokým dynamickým rozsahem. Vůbec prvním titulem, který videopůjčovna, která funguje na bázi měsíčního předplatného, nabídne, je dobrodružné jihokorejské drama Okja. Dalšími tituly s podporou Dolby Atmos budou v následujících měsících Blame!, Death Note, Bright a Wheelman. Netflix podporuje nový zvukový formát zatím pouze na konzolích Xbox One, One S a OLED televizorech LG. Počet těchto produktů se má ale postupně zvyšovat.

Další novinkou, s níž přichází americké on-line služba, je možnost alternativního vývoje příběhu. Netflix ji testuje na rodinném titulu „Puss in Book: Trapped in an Epic Tale“. Divák je v určité fázi příběhu osloven s otázkou, jak si přeje, aby se dál děj vyvíjel. Kromě volného pokračování Kocoura v botách se v nabídce objeví 14. července s alternativním vývojem děje také titul Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile. Přehled zařízení, která umožňují tuto funkcionalitu, najdou zájemci na webu technické podpory. Další příběhy s alternativní dějovou linkou by se měly v nabídce objevit v příštím roce.

autor: lukpo
Spustit audio