VIDEO: Soukupova média zaútočila na Šlágr TV, hudebník Peterka se bude bránit soudně

19. duben 2016

„Jeho přístup si nezadá s klasickými „šmejdy“, jež prodávají důchodcům hrnce na vyděračských akcích,“ píše o majiteli dechovkové televize magazín FaktorS.

Hudebník a majitel stanice Šlágr TV Karel Peterka je pod pomyslnou palbou skupiny Empresa Media, kterou vlastní miliardář Jaromír Soukup. Ta v uplynulém týdnu publikovala v rámci svých dvou periodik texty, které mají za cíl očernit samotného Peterku. To alespoň tvrdí sám majitel Šlágr TV a zároveň vydavatelství Česká muzika. První z článků se jmenuje „Jihočeský kanál na důchodcovské peníze“ a vyšel v novém ekonomicko-zpravodajském titulu FaktorS 14. dubna, druhý pak „Mediální mág na pokraji krachu“, který ve stejný den publikoval společenský magazín Sedmička.

Soukupova média přinášejí v mezititulcích například označení televizní šmejdi, penězolapka Šlágr mobil, nacucaná charita nebo hýření pana majitele. Jen namátkou, jeden z textů v magazínu FaktorS hovoří následovně: „Šlágr TV má přídomek – československá lidová televize – a Peterka ho začíná v poslední době naplňovat. Během vysílání totiž žádá diváky, aby koupí CD a DVD nosičů přispěli na chod televize. Jeho přístup si tak nezadá s klasickými „šmejdy“, jež prodávají důchodcům hrnce na vyděračských akcích.“ Podle Sedmičky je Karel Peterka hýřil, který se vozí v luxusním mercedesu za dva miliony korun.

Peterkovi se pochopitelně kritika a texty, které přinesla periodika skupiny Empresa nelíbí. V nahrávce, jíž zveřejnil v průběhu včerejšího dne, se zmiňuje o tom, že se bude s Jaromírem Soukupem soudit. Diváky zároveň ve videu, které web Digitální rádio přináší v plné délce níže, snaží ujistit televize diváky, že stanice nekončí. Otázkou je, co Soukup publikovanými texty sleduje. Empresa je totiž i provozovatelem stanice Barrandov Muzika, která je tematicky shodná se Šlágr TV, ale nejúspěšnější pořady mají maximálně jednotky tisíc diváků. Peterka nedávno naší redakci potvrdil, že s ním majitel Empresa Media jednal o prodeji části obchodního podílu televize, ale k dohodě nedošlo. Článek o Karlu Peterkovi publikoval koncem minulého týdne i bulvární web Aha!

autor: lukpo
Spustit audio