VIDEO: Spektrum a Spektrum Home s novým vizuálem, loga si ponechaly původní

6. říjen 2016

Vlajkový dokumentární kanál společnosti AMC patřil v minulosti HBO, které ho ale v průběhu roku 2008 prodalo. Stanice je na našem trhu dostupná od roku 1994, tehdy ještě jako Max 1.

Dokumentární kanály Spektrum a Spektrum Home, jejichž provozovatelem je společnost AMC Networks International – Central Europe, mají od října nový vizuál. Známá loga a barvy jsou nezměněné, ale stanice získaly díky zdokonalené, tematické grafice na dynamice a atraktivitě. Nové předěly před a po pořadech a u komerčních bloků nahrazují ty stávající. Spektrum a Spektrum Home jsou součástí nabídky řady placených služeb v ČR i na Slovensku.

Stanice Spektrum od začátku října používá u předělů tři elementy – vodu, mlhu a oheň. Ty následně tvoří grafiku, která uvádí typ pořadu. U těch o přírodě divák uvidí žraloka nebo býka, u vědeckých na něj čeká startující raketa nebo laboratoř a u historických letecký souboj nebo postavu válečníka. Co se týká stanice Spektrum Home, pořady, které se věnují dekoraci a úpravám bytů a domů jsou doplněné speciální grafikou – kyblíku s rozlitou barvou, žluté kachničky ve vaně, vláčku v dětském pokoji nebo opravou starého stolu.

Spektrum je jedním z nejstarších dokumentárních kanálů u nás. Působí zde od roku 1994 (dříve jako Max 1). Již ve druhé polovině roku 2010 začala stanice vysílat ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) a prošla také výraznou proměnou. Spektrum Home zahájilo vysílání ve druhém kvartálu roku 2011, kdy nahradilo tehdejší program TV Deko. Stanice je určena všem zájemcům o praktické tipy pro krásnější byt, dům a zahradu. Další důležitý milník pro Spektrum Home přišel v letošním roce, kdy stanice začala vysílat širokoúhle. Na rozdíl od vlajkového kanálu prozatím není dostupná ve vysokém rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio