Vlastník UPC spojí od dubna českou a slovenskou pobočku operátora

23. březen 2016

Dokud nebude oznámen nový generální ředitel, povede nově vzniklou společnost Martin Miller, současný generální ředitel UPC Slovensko.

Kabeloví operátoři UPC Česká republice a UPC Broadband Slovakia budou fungovat od dubna jako společný podnik. Obě firmy to dnes oznámily ve společné tiskové zprávě. Cílem operátorů je podle oficiálního vyjádření rostoucí zaměření na zákazníky a rychlejší implementace technických, ale i dalších novinek v regionu střední a východní Evropy. Operátor UPC uvedl v loňském roce v České republice multimediální platformu Horizon, která nabízí mimo jiné přístup k videotéce MyPrime a archivu vybraných pořadů v rámci TV archivu. Oznámená změna bude znamenat i novinky v rámci personální struktury.

Dokud nebude oznámen nový generální ředitel, povede nově vzniklou společnost Martin Miller, současný generální ředitel UPC Slovensko. Ten bude zodpovědný za oba trhy a za integrační proces nové společnosti. Martin Miller působí ve společnosti UPC Broadband Slovakia 15 let a má podle operátora ideální zkušenosti pro zahájení integrace obou společností. Frans-Willem de Kloet, který vedl firmu UPC Česká republika doposud, povede polskou pobočku. „Zrychlí se proces zavádění nových služeb, sjednotí obchodní strategie a budeme profitovat z velikosti sloučených společností,“ potvrdila záměr Severina Pascu, generální ředitelka společnosti Liberty Global pro region střední a východní Evropy.

autor: lukpo
Spustit audio