Východočeská Černá hora začala šířit DVB-T2 signál České televize

4. květen 2018

Součástí multiplexu je nejen pět televizní pozic obsahujících programy v HD kvalitě, ale také osm stanic Českého rozhlasu.

Z východočeského vysílače Černá hora je možné od dnešního dopoledne naladit také DVB-T2 multiplex České televize. Jde zároveň o poslední lokalitu v takzvané základní síti, která bude pokrývat signálem republiku. Česká televize ve spolupráci s Českými Radiokomunikacemi začne následně budovat síť dokrývačů, aby byly pokryty i problematické oblasti. Podle informací od techniků z dohledového centra operátora byl vysílač uveden do chodu v 10.30.

Česká televize spuštěním Černé hory pokryla signálem DVB-T2 99,6 % populace. V multiplexu, který funguje na kanálu 26 výkonem 100 kW, naleznou zájemci programy ČT 1, ČT 2, ČT 24, ČT Sport, Déčko a ČT art ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Terestrická síť obsahuje také osm stanic Českého rozhlasu, jeho programová nabídka kopíruje DVB-T multiplex 1. Česká televize ve spolupráci s Českými Radiokomunikacemi spustila multiplex z Černé hory dříve, než se očekávalo. Nejzazším termínem pro zahájení vysílání byl v tomto případě 10. květen.

Mapa pokrytí DVB-T2 signálem z vysílače Černá hora je k dispozici zde.

autor: lukpo
Spustit audio