Vydavatel Parlamentních listů spustil zkušební vysílání nové regionální stanice TV Brno 1

10. říjen 2017

Licenci pro terestrickou distribuci získala nová regionální televize od vysílací rady koncem září. Její signál ale nebude dostupný pouze na území jihomoravské metropole.

Dnes odpoledne bylo zahájeno zkušební vysílání TV Brno 1, nové regionální televize určené primárně pro jihomoravskou metropoli. Signál je šířen díky Českým Radiokomunikacím v rámci Regionální sítě 8 ze dvou vysílačů, a to nejen Brno – Barvičova (kanál 25, 1 kW), ale také Mikulov – Děvín (51. kanál, 5 kW). Součástí zkušebního vysílání je rotující promo smyčka, kterou později nahradí řádný program.

Provozovatelem nové regionální televize TV Brno 1 je společnost Brno TV, v níž jako společníci figurují firma Our Media, Jan Dudek, Přemysl Svora a Jan Holoubek. Vyplývá to z Obchodního rejstříku. Společnost Our Media, která již z 34 % ovládá Praha TV, je například vydavatelem Parlamentních listů, poloviční podíl drží v portálech PrvníZprávy.cz, Protiproudu.cz nebo v nakladatelství Olympia. Majoritní podíl má senátor Ivo Valenta. Licenci pro terestrickou distribuci získala nová brněnská regionální televize od vysílací rady koncem září.

autor: lukpo
Spustit audio