Začínají vysílat časově posunuté verze velkých televizí, startují Prima +1 a JOJ +1

7. prosinec 2016

AKTUALIZOVÁNO 15:08 - Tyto stanice mají podle zástupce satelitní služby Skylink smysl pro hráče, kteří mají velkou zákaznickou bázi. „Pro menší hráče nejsou nákladově efektivní,“ uvedl Jaromír Glisník.

Satelitní služba Skylink, jejímž provozovatelem je lucemburská společnost M7 Group, spouští od dnešního dne o hodinu nazpět posunuté verze stanic Prima a TV JOJ. Na tiskové konferenci o tom dnes informoval člen představenstva firmy Jaromír Glisník. „Tyto stanice v nabídkách, jako je placená televize Sky, mají velkou popularitu, a to přesto, že broadband je v těchto zemích mnohem dál,“ konstatoval Glisník.

Podle šéfa Skylinku dávají tyto programy obchodní smysl pro velké operátory, jakým je právě Skylink. „Pro menší zákaznickou bázi nejsou tyto programy efektivně nákladové,“ konstatoval na tiskové konferenci Glisník, který prozradil, že v letošním roce by měl operátor spustit ještě jednu časově posunutou verzi. O který kanál půjde, člen představenstva M7 Group neupřesnil. Generální ředitel Primy Marek Singer konstatoval, že pro vysílatele jde o velmi zajímavou a strategická záležitost i z pohledu inzerce.

Glisník dále novinářům připomněl některé milníky, kterých dosáhl Skylink v letošním roce. „Úspěšně jsme dokončili migraci ze systému CryptoWorks, přechod českých stanic z kódování MPEG-2 do MPEG-4 a rozšířili nabídku z 35 na 61 HD programů v České republice a na Slovensku z 34 na 56 programů,“ konstatoval Jaromír Glisník. Šéf Skylinku si zároveň pochválil nárůst počtu placené nabídky o 32 tisíc zákazníků v České republice a o 58 tisíc zákazníků u našich východních sousedů. Kolik má v současné době platforma platících zákazníků (bez balíčku Digital), ale neuvedl.

Skylink zároveň spustí službu Skylink Ochutnávka. Půjde o programovou předvolbu na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, na které se s měsíční periodicitou budou střídat placené programy. Jako první se zde objeví ve standardním rozlišení stanice AMC. Do budoucna by mělo jít ale také o HD kanály. Glisník taktéž připomněl zařazení kanálu eSportsTV, který reaguje na fenomén elektronického sportu. Dalšími novinkami v nabídce operátora budou i kanály Sport 1 HD a JOJ Cinema HD.

autor: lukpo
Spustit audio