Zajímá vás technická specifikace DAB+? Podívejte se na únorové změny

2. únor 2017

„Cílem tohoto úkolu bylo posoudit standard jako takový a identifikovat jeho zastaralé prvky,“ uvedla mimo jiné Lindsay Cornell, předsedkyně Technického výboru WorldDAB.

Globální průmyslová asociace WorldDAB, která je zodpovědná za definování a podporu pozemního digitálního rozhlasu DAB/DAB+, zveřejnila 1. února aktualizovanou verzi jednotlivých standardů ETSI. Zaměřují se konkrétně na samotnou technologii DAB, formát DAB audio, DAB+ audio a DL Plus. Odkazy na jednotlivé specifikace a jejich popis lze najít v dokumentu zveřejněném na webu WorldDAB.

„Cílem tohoto úkolu bylo posoudit standard jako takový a identifikovat jeho zastaralé prvky, aby se technická podoba vyjasnila, byl zřetelný popis funkcí a byli jsme schopni začlenit změny, které byly dohodnuty a zároveň došlo k aktualizaci specifických rysů,“ konstatovala Lindsay Cornell, předsedkyně Technického výboru WorldDAB. Technici zároveň podle ní zapracovali na charakterizování zvukového standardu DAB, sladění s jeho předchozí podobou a následných změnách, aby tyto dokumenty byly v souladu.

autor: lukpo
Spustit audio