Zástupci elektroprůmyslu v Německu doporučují před Vánocemi nákup DAB+ rádia

14. prosinec 2016

ZVEI před Vánocemi taktéž radí nákup televizoru s tunerem DVB-T2 v případě, že si budou tento druh elektroniky zákazníci pořizovat.

Zástupci firem podnikajících v oblasti elektroniky a elektrotechniky sdružení v hnutí ZVEI doporučují zákazníkům, kteří si budou před Vánocemi kupovat rozhlasový přijímač, aby obsahoval i možnost poslechu DAB+ rádia. ZVEI zdůrazňuje, že při nákupu DAB přijímače oproti běžnému VKV/FM, získá posluchačů vyšší zvukovou kvalitu a pestrou programovou nabídku. Sdružení dále upozorňuje na možnost příjmu doplňkových služeb.

ZVEI před Vánocemi taktéž radí nákup televizoru s tunerem DVB-T2 v případě, že si budou tento druh elektroniky zákazníci pořizovat. DVB-T2 je v Německu aktuálním tématem. V části země již toto vysílání funguje a další oblasti se na něj chystají. Stejně jako Česká republika i Německo se rozhodlo nasadit modernější kódování DVB-T2/HEVC. Vypnutí DVB-T v metropolitních oblastech je naplánováno již na 29. března příštího roku. Vhodná zařízení mohou zákazníci v Německu zakoupit se zelenou nálepkou DVB-T2 HD.

autor: lukpo
Spustit audio