Značka Albrecht přináší DAB+ a internetové rádio do starších hi-fi systémů

14. únor 2018

Adaptér je možné ovládat buďto připojeným dálkovým ovládáním, případně prostřednictvím mobilní aplikace AirMusic Control. Podporuje rozhraní DLNA i Bluetooth.

Společnost Alan Electronics, která stojí za značkou rádií Albrecht, chce svou aktuální nabídkou oslovit všechny majitele domácích hi-fi systémů, kteří nemají možnost přijímat digitální rozhlas DAB+ ani si obohatit programovou nabídku o desítky tisíc internetových stanic. Albrecht DR 463 právě cílí na tyto zákazníky – jedná se o bezdrátový adaptér. Produktová novinka německého výrobce navíc umožňuje i přehrávání médií pomocí rozhraní DLNA.

Adaptér je možné ovládat buďto připojeným dálkovým ovládáním, případně prostřednictvím mobilní aplikace AirMusic Control. Možnost uložení oblíbených internetových rádií je velmi bohatá – 250 programových pozic. V rámci DAB+ podporuje Albrecht DR 463 pochopitelně také slideshow – doplňkové obrázky v rámci přijímačů s barevným displejem – kterou využívá také Český rozhlas v rámci multiplexu ČRo DAB+. Adaptér podporuje i rozhraní Bluetooth, díky němuž je možné streamovat z mobilních zařízení hudbu ve službách, jako jsou Spotify, Apple Music nebo Amazon Music (v Česku je dostupná od konce loňského roku). V Německu začíná prodej na 130 eurech, v přepočtu tedy 3.300 Kč.

autor: lukpo
Spustit audio