Značka Noxon přichází na český trh s dvěma novými modely DAB přijímačů

25. únor 2016

Web Digitální rádio začne nabízet i přehled novinek od dalších výrobců dovážející na český trh DAB zařízení.

Společnost Antenex, která na českém trhu nově zastupuje německou značku Noxon, přichází s dvěma novinkovými přijímači pro pozemní digitální rozhlas DAB+. Jde o receivery, které potěší jak nenáročné, tak i náročnější uživatele, kteří požadují možnost připojení klasické antény pro III. pásmo. Klasických tunerů pro DAB přitom prozatím není na českém trhu mnoho, sehnat se dají například značky Yamaha nebo Hama, novinkový kousek v tomto sortimentu pod označením Noxon A560+ rozhodně potěší. Tuner slibuje mimo jiné flexibilitu příjmu a dokonalou kvalitu zvuku. Bližší informace o výrobku najdete na této webové stránce.

Méně nároční uživatelé, kteří však také preferují možnost příjmu digitálního rádia DAB/DAB+, mohou sáhnout po novince Noxon A110. K dispozici je ve dvou provedeních – silver (stříbrná barva) a black (černá barva). Model přináší nejen funkce známé od ostatních DAB rádií, ale disponuje i barevným displejem pro zobrazováním doplňkových informací v rámci slideshow (obrázků) – loga stanic, moderátoři, pohled do studia a podobně. Dražší model, tedy tuner, je v prodeji za necelých osm tisíc korun a disponuje pochopitelně i optickým výstupem, levnější model vyjde na necelých pět a půl tisíce korun. Obě ceny jsou již s DPH. I druhý model má optický výstup.

Redakce webu Digitální rádio již navázala úspěšnou komunikaci i s dalšími dovozci DAB rádií do České republiky a bude vám pochopitelně přinášet informace i o novinkách z jejich sortimentu. Mezi nejznámější značky v tomto směru patří TechniSat, Hama a pochopitelně Pure. Na reakci poslední zmíněné firmy čekáme z její britské centrály. Na našem trhu produkty prodává operátor Teleko skrze svůj e-shop http://pureradio.cz/. Portál Digitální rádio se chce stát jedničkou pro lidi, kteří hledají ověřené a aktuální informace o DAB rozhlasu. Tyto novinky pak bude doplňovat o další zajímavé informace ze světa digitální i analogové distribuce rádia i televize.

autor: lukpo
Spustit audio