Značka Pure se stala jedničkou v oblasti prodeje DAB rádií

8. únor 2016

Firma zmiňuje nezastavitelný nástup digitálního rozhlasu v Evropě a mimo jiné i vypínání analogového VKV rádia v Norsku.

Britská firma Pure v polovině prosince loňského roku oznámila, že se stala jedničkou v oblasti přijímačů pro zpracování signálu digitálního rozhlasu. Do konce roku 2015 se firmě podařilo prodat pět milionů DAB zařízení. Do tohoto čísla se počítá i Česká republika. Velkým propagátorem značky Pure je příbramská společnost Teleko provozující internetový obchod http://pureradio.cz/, tato rádia nabízí ale i západočeský operátor RTI cz v rámci svého webu.

Podle interních údajů Pure je v současné době z celkového počtu DAB přijímačů právě osmdesát procent z nich pod touto značkou.

Firma zmiňuje nezastavitelný nástup digitálního rozhlasu v Evropě a mimo jiné i vypínání analogového VKV rádia v Norsku v příštím roce, případně zapínání nového DAB multiplexu ve Velké Británii v roce letošním. Značka Pure má především silné zastoupení na trzích v Německu, Švýcarsku, Francii, Itálii, Dánsku, Norsku, Belgii a Nizozemsku. „Jsme velmi hrdí na to, že jsme prvním výrobcem, který oznamuje prodej pěti milionů digitálních rádií,“ uvedl generální ředitel Pure Paul Smith. Za zmínku určitě stojí fakt, že na produkty této značky už je standardně poskytována ve Velké Británii záruka tři roky.

autor: lukpo
Spustit audio