Ztrátového výrobce DAB rádií Pure přebírají od Britů Rakušané

30. září 2016

Prodej odnože Imagination Technologies byl již formálně schválen v únoru, nicméně probíhaly s tím související procesy a k dokončení celé transakce mělo dojít právě dnes.

Britský výrobce DAB rádií Pure přechází do rakouských rukou. Od společnosti Imagination Technologies ho přebírá rakouská investiční společnost AVenture GmbH. Transakce, jejíž výše měla dosáhnout 2,6 milionů liber, v přepočtu přibližně 81 milionů korun, má potvrdit Pure jako lídra v oblasti digitálního rozhlasového vysílání a nadále se soustředit na hlavní trhy, kde značka doposud působila. Důvodem k prodeji Pure mají být její nepříliš uspokojivé výsledky prodejů a ztrátovost.

Prodej odnože Imagination Technologies byl již formálně schválen v únoru, nicméně probíhaly s tím související procesy a k dokončení celé transakce mělo dojít právě dnes, tedy v pátek 30. září. Nákup Pure, který byl založen v roce 2002 a v současné době má pětašedesát zaměstnanců, je první transakcí AVenture GmbH ve Velké Británii v oblasti spotřební elektroniky. Stávající management by se neměl o svá místa obávat. Jeho know-how chce využít i nový majitel, a to v rámci dosavadního působiště. To alespoň tvrdí oficiální tisková zpráva. Produkty značky Pure prodává u nás například společnost Teleko, která je jedním ze tří operátorů digitálního vysílání DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio