ZUN rádio se vrací do Zlína, operátor Teleko digital tu přechází s DAB+ na definitivní kanál

22. říjen 2024

Další lokalitou, kde si budou moci posluchači naladit digitální rozhlas multiplex TELEKO DAB z nových parametrů, bude Zlín – Mladcová. Místo kmitočtového bloku 11C to bude kanál 10D. Ten používá firma u všech svých vysílačů ve východní části republiky, včetně Jihlavy – Strážníku.

Čtěte také

Společnost Teleko digital v rámci své snahy o zlepšení pokrytí a posílení své pozice na trhu digitálního rádia realizuje přechod na jednotný kanál 10D ve východní části republiky. Tento krok má nejen optimalizovat signál a zlepšit signál stávajícím posluchačům, ale také dostat ho do dalších koutů regionu. Kromě Zlína se tato změna dotkla v uplynulých týdnech i dalších oblasti a měst ve východní části republiky.

Díky spuštění zlínského vysílače na finálních parametrech se po roce vrací do Zlína ZUN rádio, které se posluchačům připomíná mottem "Nejvíc housu v éteru". Součástí DAB+ multiplexu operátora Teleko je například také Český rozhlas Hradec Králové a Český rozhlas Sever, a to z důvodu prozatímní absence regionálních sítí. Změnu uvítají i stávající zákazníci operátora v podobě rádií Proglas a 7.

autor: lukpo
Spustit audio

Související