1. červen ve znamení dětského diváka, startuje Tuty TV a Nick Jr. v češtině

31. květen 2017

Nová celoplošná televize Tuty je po Déčku České televize druhým dětským programem, který bude k dispozici na terestrickou anténu. Odstartuje úderem půl šesté ranní.

Čtvrtek 1. června přinese řadu novinek a některé z nich budou cílit zejména na dětského diváka. Svůj start oznámila nová celoplošná televize Tuty. Ta bude dostupná zcela zdarma v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací a také na satelitu Astra 3B, kde její signál nebude kódován. V kabelové televizi UPC se prozatím Tuty TV neobjeví, nicméně jednání s provozovatelem probíhají. Zástupci O2 a nové televize zatím ke společnému stolu neusedli.

Po několika letech se konečně zákazníci placených služeb dočkali lokalizace stanice Nick Jr. do češtiny. Program je k dispozici v nabídkách O2TV, T-Mobile TV i Digi TV, její zařazení od června potvrdila mimo jiné i satelitní služba Skylink (Multi, Kombi, Multi HD a Komplet) nebo kabelová televize UPC Česká republika. Do tarifu Komfort zároveň operátor přidá programy Travel Channel HD a Nat Geo Wild HD. Digitální kabelová televize od UPC po této změně nabídne více než 60 programů v HD kvalitě, tedy třetinu z celkových téměř 180 programů v kompletní nabídce. O2TV přidává na platformu Xbox od 1.6. svou O2 Videotéku.

autor: lukpo
Spustit audio