8. listopad se blíží, Němci upozorňují na start DVB-T2 vysílačů blízko českých hranic

30. srpen 2017

Plánovaná operace se týká mimo jiné i lokality Löbau, kde bude ukončeno šíření ve standardu DVB-T. K dispozici zde budou pouze veřejnoprávní sítě.

Německo zahájilo další vlnu informační kampaně související s přechodem obyvatel z vysílání DVB-T na DVB-T2. 8. listopadu čeká tento krok na Drážďany, Kassel, Koblenz, Freiburg. K dispozici tak bude divákům až 40 programů ve vysokém rozlišení (HD) ve formátu 1080p. Nabídka bude složena jak ze soukromých tak i veřejnoprávních stanic. ARD a ZDF své programy v DVB-T2 na rozdíl od privátních vysílatelů kódovat nebudou.

Ze standardu DVB-T do DVB-T2 budou překlopeny vysílače Cuxhaven (Stadt), Göttingen (Espol), Heringsdorf, Hoher Meissner, Löbau, Pfaffenberg, Rhön, Stralsund (Garz), Wolfsburg a Würzburg. Důležitou poznámkou je skutečnost, že z Löbau budou vysílat na rozdíl od Drážďan pouze veřejnoprávní multiplexy, nabídka freenetTV zde k dispozici nebude. Počet těchto programů se zároveň zvýší díky DVB-T2 až na sedmnáct. Programovou nabídku bude možné ověřit na webu: http://www.dvb-t2hd.de/empfangscheck.

Přehled multiplexů (včetně kanálů) pro jednotlivé lokality v Sasku naleznete v tomto článku.

autor: lukpo
Spustit audio