90s90s Dance: „nová“ stanice pro milovníky tanečních devadesátek

5. duben 2023

Hudba devadesátých let vyvolává v řadě posluchačů velkou nostalgii. Zatímco v českém rozhlasovém éteru se o tuto kategorii stará zejména rádio Kiss, v sousedním Německu je to okruh 90s90s, který nedávno vstoupil i do celoplošné sítě Antenne Deutschland. V saských regionálních sítích je nově k dispozici jeho tematický klon 90s90s Dance.

Na zajímavou digitální novinku upozornilo redakci portálu Digitální rádio hned několik jeho čtenářů. Stanice, respektive spíše tematický stream, je určen výhradně fanouškům hudby z 90. let, kteří se orientují na taneční žánry. Ve vysílání zazní notoricky známé, ale také raritní skladby. Zájemci o taneční hudbu devadesátých let, kteří nejsou v dosahu nových saských regionálních sítí, si mohou tento program naladit na webu.

V době psaní tohoto textu, v úterý 4. dubna odpoledne, nebyly součástí 90s90s Dance v saských regionálních sítích doplňkové informace týkající se právě hraného interpreta a skladby, jejich doplnění se však dá očekávat později. V rámci slideshow bylo nasazeno logo programu 90s90s operujícího v sítí Antenne Deutschland. Jeho identifikace zní nově 90s90s DAB+. Nedávno došlo ke změně tohoto streamu i na internetových přijímačích.

autor: lukpo
Spustit audio

Související