Absolut Radio AI doplnilo umělou inteligenci o ženskou moderátorku

15. říjen 2024

Absolut Radio AI, první rozhlasová stanice v Německu, kterou moderuje umělá inteligence, přivítala novou posilu. Po roce vysílání se k mužskému AI moderátorovi kAI připojila nová kolegyně Aileen, která má za cíl oslovit další posluchače ve věku od 14 do 49 let. Aileen přináší ženský hlas a další rozměr do moderování této inovativní stanice.

Čtěte také

Stanice se zaměřuje na populární hudbu a taneční hity, přičemž kAI také informuje posluchače o umělé inteligenci a jejích možnostech. Aileen přebírá vysílání každý den od 12 do 18 hodin, zatímco kAI moderuje ranní blok od 6 do 12 hodin. Když oba moderátoři převezmou vysílání, interagují spolu, což posiluje pestrost programu a dává posluchačům nový zážitek. Zároveň jde o prezentaci možností, které umělá inteligence přenáší.

Aileen je navržena jako mladá, moderní AI, která se stále učí a rozvíjí své schopnosti. V kombinaci s technickým nadšením kAI představuje synergii pro digitální rádio. Stanice je ovšem k dispozici pouze online. Oba moderátoři slouží jako doplněk k tradičním lidským moderátorům a mohou také nahradit kolegy během dovolených či nemocí. Vedení stanice věří, že Aileen přiláká stejně věrné posluchače jako její mužský kolega kAI.

autor: lukpo
Spustit audio

Související