Agentura GfK potvrzuje rostoucí povědomí a zájem o DAB+ v Itálii

9. srpen 2019

V současné době je možné na celostátní/národní úrovni naladit necelých pět desítek rozhlasových stanic, z nichž osmadvacet, tedy více než polovina, je výhradně digitálních. Podle průzkumu roste konzumace poslechu DAB+ rozhlasu v automobilu.

V Itálii roste jak povědomí o technologii DAB+, tak i vlastnictví samotného digitálního přijímače. Vyplývá to z reportu agentury GfK, který zveřejnil například informační web Digitalradio.it. Z přibližně šedesáti milionů tamních obyvatel už někdy o DAB+ slyšelo necelých třináct milionů lidí. 4,5 milionu obyvatel již potvrdilo, že vlastní digitální přijímač pro pozemní příjem. Posluchači jsou spokojeni zejména s příjmem stanic bez rušení a bohatou nabídkou tematických stanic.

V současné době je možné na celostátní/národní úrovni naladit necelých pět desítek rozhlasových stanic, z nichž osmadvacet, tedy více než polovina, je výhradně digitálních. Podle průzkumu roste konzumace poslechu DAB+ rozhlasu v automobilu, což bude od roku 2020 podtrženo zákonnou povinnosti instalovat odpovídající tunery již do základních nabídek vozů. Nejbohatší programovou nabídku digitálního rádia nabízí region Südtirol/Alto Adige (Jižní Tyrolsko).

autor: lukpo
Spustit audio

Související