Alpský vysílač Grünten šíří nově signál celoněmeckého DAB multiplexu 5C

8. září 2016

Díky novému vysílači si mohou posluchači v jeho dosahu naladit digitálně například stanice Deutschlandfunk, Deutschlandradio Kultur, sunshine live nebo Absolut Relax.

Alpský vysílač Grünten nacházející se v oblasti Allgäu, který je dobře známý i lovcům vzdálených VKV signálů v České republice, začal od úterý 6. září šířit signál celoněmeckého digitálního rozhlasového multiplexu dostupného na kanálu 5C. Výkon vysílač Grünten je 4 kW a patří tak mezi stanoviště se slabší silou. Většina lokalit v Bavorsku vyzařuje celoněmecký multiplex 10 kW. Nechybí mezi nimi například Brotjacklriegel, Hohe Linie nebo Wendelstein.

Díky novému vysílači si mohou posluchači v jeho dosahu naladit digitálně například stanice Deutschlandfunk, Deutschlandradio Kultur, sunshine live, Absolut Relax, Energy a nově také Schwarzwaldradio, které do této DAB sítě vstoupilo ve čtvrtek 1. září. Celoplošný rozhlasový multiplex pouze doplnil nabídku již fungujících sítí v oblasti Grünten. Na kanálu 10D už mohou zájemci naladit komerční multiplex Bayern (Antenne Bayern, Rock Antenne, Kultradio a další) a na kanálu 11D multiplex BR Bayern s veřejnoprávními okruhy.

autor: lukpo
Spustit audio