Antenne Bayern propaguje celoplošné vysílání v DAB+ soutěží o Porsche za více než tři miliony korun

19. říjen 2020

Vstup rozhlasových stanic Antenne Bayern a Rock Antenne do nové celoplošné digitální sítě je důležitým signálem pro mediální scénu v nejisté době. Antenne Bayern je v sousedním Bavorsku dlouhodobě nejposlouchanější rozhlasovou stanicí.

Bavorská rozhlasová stanice Antenne Bayern spustila velkou reklamní kampaň ke svému vstupu do celoplošného vysílání DAB+, stanice je od začátku října součástí multiplexu Antenne DE pokrývajícího 83 % populace. Její posluchači mohou aktuálně v soutěži vyhrát vůz Porsche Taycan v hodnotě 116 tisíc euro, tedy v přepočtu podle aktuálního kurzu více než tři miliony korun. Nový automobil je pochopitelně vybaven multimediálním panelem, který již disponuje také digitálním tunerem DAB+ a zobrazováním obrázků formou slideshow.

„Zahájením celoplošného vysílání DAB+ Antenne Bayern a Rock Antenne výrazně rozšiřujeme náš technický dosah. Tento krok je pro nás zvláštním milníkem. Těšíme se, že potěšíme posluchače po celém Německu bavorským přístupem k životu a současnými hity na Antenne Bayern, stejně jako nejlepším rockovým mixem na Rock Antenne,“ uvedl Guy Fränkel, výkonný ředitel druhé jmenované stanice. Zároveň připomněl, že program byl doposud kromě Bavorska dostupný v DAB+ i v Hesensku a Berlíně/Braniborsku.

„DAB+ znamená širokou škálu programů, bezplatný příjem kdekoliv a křišťálově čistou kvalitu. Jednou z výhod je, že k poslechu nepotřebujete ani internet. Stejně jako je pro televizi nejnovějším trendem technologie 4K, je pro rádio DAB+,“ konstatoval při příležitosti vstupu obou stanic do celoplošné distribuce Markus Söder, bavorský ministerský předseda. Antenne Bayern a Rock Antenne daly tímto krokem další jasný signál pro digitální rádio DAB+. První stanice drží dlouhodobě pozici jedničky na bavorském rozhlasovém trhu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související