Antenne Holstein vstoupila do DAB+ ve Šlesvicku-Holštýnsku

24. srpen 2021

Regionální multiplex Kiel K5A, který funguje v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko, doznal v uplynulých týdnech jedné změny. Od druhé poloviny července není jeho součástí stanice Radio livelive, zařazena byla naopak Antenne Holstein.

Místní digitální síť pro město Kiel a okolí na kanálu 5A je šířena z vysílače Kronshagen výkonem 2 kW ve vertikální polarizaci. V tuto chvíli obsahuje pouze pět místních stanic. Jde konkrétně o Antenne Sylt, Kiel FM, Energy Hamburg, Ostseewelle Kiel a Antenne Holstein. Právě poslední program je v tomto multiplexu novinkou, kde nahradil Radio livelive. Na programovou změnu upozornil portál Satellifax.

V multiplexu je stanici Antenne Holstein šířena stejně jako ostatní programy s datovým tokem 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Multiplex je v provozu necelého půl druhého roku – od 26. března 2020. Kromě Kielu fungují místní multiplexy DAB+ i v dalších dvou regionech Šlesvicka-Holštýnska, a to konkrétně oblastech Sylt a Lübeck. Pro majitele DAB+ přijímačů doplňují programovou nabídku sítí DR Deutschland, Antenne DE a NDR.

autor: lukpo
Spustit audio

Související