Německá města Kiel a Lübeck se dočkala rozšíření programové nabídky DAB+

22. prosinec 2020

Šlesvicko-Holštýnsko jako německá spolková země nebývá v souvislosti s digitálním rádiem DAB+ příliš vidět. Spuštění nových programů Radio livelive a Radio Nordseewelle je proto dobrou zprávou. Na své si přijdou posluchači starších i novějších hitů.

Telekomunikační operátor Media Broadcast rozšířil programovou nabídku DAB+ v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko. V Kielu si mohou posluchači nově naladit Radio livelive, v Lübecku pak Radio Nordseewelle. Rozšíření programových nabídek se týká konkrétně DAB+ multiplexů Kiel K5A a Lübeck K9D, a to z vysílačů Kronshagen s výkonem 2 kW ve vertikální polarizaci a Lübeck-Stockelsdorf se stejnými parametry. V obou regionech je tak možné aktuálně přijímat digitální cestou celkem 36 programů.

Radio livelive nabízí informace o místních a regionálních událostech v Kielu a celém zbytku kraje, Hudebně nabízí stanice proud současné pop music a výběr z mezinárodních žebříčků, ale také kultovní hity a oldies od sedmdesátých po devadesátá léta. Na regionální zpravodajství je zaměření také Radio Nordseewelle, které má podobné hudební zaměření, ale orientuje se zejména na skladby od osmdesátých let. Pro naladění nových stanic stačí v dotčených regionech pouze proladit multiplexy se stávající nabídkou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související