Antenne Schlager získala povolení k celostátnímu vysílání přes DAB+ v Německu

23. říjen 2024

Antenne Schlager, známá stanice zaměřená na populární německý žánr Schlager, získala povolení k celostátnímu vysílání přes DAB+ v Německu. Tímto krokem se výrazně rozšiřuje její dosah, neboť nová technologie umožňuje vysílání v jakékoliv části země. Stanice tak vstupuje do konkurence v segmentu, kde se chce udržet zejména díky popularitě žánru a své jedinečné programové nabídce.

Čtěte také

Díky digitální platformě DAB+ mohou posluchači v Německu naladit Antenne Schlager i v oblastech, kde dříve nebyl signál k dispozici. Nová licence umožňuje teoretický vstup i do celoplošného vysílání. Vedení stanice dlouhodobě usilovalo o tuto možnost, aby posílilo svou pozici na trhu a oslovilo širší publikum. Technologie je navíc ekologičtější a hospodárnější, což je v souladu s moderními trendy v oblasti vysílání. Kromě technických výhod bude stanice nadále rozšiřovat svůj hudební program.

„Jsme nadšeni, že můžeme našim posluchačům nabídnout neomezený přístup k našim pořadům po celém Německu,“ uvedlo vedení stanice v oficiálním prohlášení. Stanice Antenne Schlager se zaměřuje především na hity z oblasti tradičního německého šlágru, který je v posledních letech stále více oblíbený. Možnost budoucího celostátní vysílání přes DAB+ je důležitým krokem k posílení pozice Antenne Schlager na trhu rozhlasových stanic v Německu. Konkurence na tomto poli je velmi silná.

autor: lukpo
Spustit audio

Související