Schlager Radio posluchače neztrácí, naopak. Přiblížilo se ke stotisícové hranici

6. květen 2024

Německá rozhlasová stanice Schlager Radio, která do konce loňského roku vysílala také v českém multiplexu COLOR DAB+, si pochvaluje nárůst posluchačské obce. Oproti předchozímu průzkumu Mediální analýzy Audio jde o přiblížení ke stotisícové hranici. Aktuální studie vykázala tomuto programu 96 tisíc posluchačů.

Čtěte také

„Schlager Radio s mottem „Poslouchejte své srdce!“ se může těšit z výrazného nárůstu posluchačů. Podle nejnovější Mediální analýzy 2024 Audio I si ho v průměru za hodinu naladí kolem 96 tisíc lidí. Schlager Radio navýšilo svou poslechovost oproti předchozímu průzkumu o 12,9 procenta, tedy ve srovnání s Mediální analýzou Audio 2023 II. V cílové skupině 14 až 49 let stanice zaznamenala nárůst o 40 procent,“ uvedla stanice v tiskové zprávě.

V minulosti bylo Schlager Radio také součástí digitální rozhlasové nabídky v České republice. Do své nabídky ji zařadila společnost JOE Media provozující v Praze a středních Čechách (s přirozenými přesahy) multiplex COLOR DAB+. Od letošního roku se však majitel rádia rozhodl distribuci na našem území neprodloužit a soustředil se pouze na Německo. Zde je Schlager Radio například součástí zemské sítě Sachsen K12A v sousedním Sasku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související