Antenne Thüringen spustí v DAB+ digitální stanici Classics

8. únor 2021

Nová rozhlasová stanice Antenne Thüringen Classics obsadí jednu z programových pozic v chystané komerční síti pro Durynsko. Tematický program se má zaměřit zejména na posluchače starší padesáti let.

Provozovatel komerční rozhlasové stanice Antenne Thüringen připravuje pro digitální vysílání DAB+ nový tematický program s dovětkem Classics. O udělení potřebné licence rozhodl v první polovině prosince loňského roku mediální regulátor TLM. Stanice má být zaměřena na posluchače z kategorie padesátníků a starších s hudbou od osmdesátých do devadesátých let. Stanice má obsadit nový rozhlasový multiplex, jehož provozovatelem bude společnost Divicon Media. Podoba sítě na kanálu 12B bude oznámena později.

Antenne Thüringen Classics je první známou stanicí, která by do multiplexu Thueringen 12B měla vstoupit. Další programová nabídka je předmětem obchodních jednání. Obyvatele Durynska mohou v současné době naladit na území dané německé spolkové země tři rozhlasové sítě – celoplošné nabídky DR Deutschland a Antenne DE, které doplňuje veřejnoprávní rozhlas MDR. Při zlepšených příjmových podmínkách zasahuje poslední zmíněný DAB+ multiplex i hlouběji na území Čech. Na kanálu 8B se dá zachytit i v Praze.

autor: lukpo
Spustit audio

Související