Nový komerční DAB+ multiplex v Durynsku již má operátora, na technické parametry se stále čeká

2. září 2020

O přidělení volné kapacity již projevily v uplynulých měsících zájem stanice krix.fm, Radio Rosamunde, radio B2 a ego FM. Technické parametry pozemní sítě zatím zveřejněny nebyly.

Mediální regulátor TLM udělil v polovině července společnosti Divicon Media oprávnění pro start připravované celonárodní sítě ve standardu DAB+. Divicon Media již provozují místní multiplexy ve Freibergu a Lipsku, které jsou zachytitelné i na omezeném území Čech. TLM o tom informoval na svém webu. Výběrové řízení bylo zahájeno již 18. listopadu loňského roku, nicméně jeho vyhlášení zkomplikoval mimo jiné fakt, že do něj zasáhla pandemie viru Covid-19. Operátor získal oprávnění na využívání kmitočtů po dobu osmi let.

Detaily ohledně nové sítě ale prozatím známé nejsou. Jak upozornil portál Teltarif, pro multiplex se v tuto chvíli hledají vhodné technické parametry. Nelze tedy zatím říci, z jakých kót bude tato síť fungovat, případně zdali bude zachytitelné i na omezeném území Čech. Podle informací německého webu má být multiplex zachytitelný nejprve z vysílače Erfurt a postupně by měly přibývat i další kóty. O přidělení volné kapacity již projevily v uplynulých měsících zájem stanice krix.fm, Radio Rosamunde, radio B2 a ego FM.

autor: lukpo
Spustit audio

Související