Aplikace iROZHLAS dorazila do televizorů LG

5. květen 2023

Jihokorejská společnost LG nabízí nově svým uživatelům vedle audio portálu mujRozhlas přístup také do zpravodajského webu iROZHLAS. Novinku mohou využívat všichni majitelé této značky od modelových řad 2018 a mladších.

Vstup zpravodajského portálu iROZHLAS do chytrých televizorů je součástí strategie Českého rozhlasu na zpřístupnění jeho obsahu širokému počtu zájemců z řad koncesionářů. Veřejnoprávní médium uvádí postupně svůj obsah i do televizorů značek Samsung a zobrazovačů s operačním systémem Android TV, který využívají také některá multimediální centra. Vedle aplikace iROZHLAS probíhal i vývoj portálu mujRozhlas.

Český rozhlas sleduje aktuální trendy a nabízí svůj obsah všude tam, kde jsou jeho posluchači. Důležitou roli hraje nadále distribuce jednotlivých stanic prostřednictvím klasických distribučních kanálů, jako jsou DAB+ a FM nebo DVB-T2, ale roste i konzumace právě skrze nová média, jako jsou například mobilní aplikace. Vývoj šíření obsahu pro následující roky nedávno Český rozhlas vytyčil v rámci projektu Strategie 27.

autor: lukpo
Spustit audio

Související