ARD podpoří digitální rozhlas napříč stanicemi, přidá se i Deutschlandradio

18. srpen 2016

„Před začátkem IFA 2016 chceme dát jasný signál, že DAB+ je moderní standard pro digitální rozhlasové vysílání v Německu a v celé Evropě,“ konstatovala Karola Wille z ARD.

S mottem „DAB+. Více rádia“ podpoří německý veřejnoprávní rozhlas ARD rozšiřování této technologie, a to napříč všemi svými stanicemi. Na 29. srpna chystá vysílatel tematický den, který bude zaměřen výhradně na digitální rádio. Akce, k níž se připojí i rozhlasová rodina Deutschlandradio, bude podporovaná i on-line. Termín této kampaně napříč svými médii si ARD nevybrala náhodou. Stane se tak jen několik dní před zahájením světového technologického veletrhu IFA 2016.

„Před začátkem IFA 2016 chceme dát jasný signál, že DAB+ je moderní standard pro digitální rozhlasové vysílání v Německu a v celé Evropě,“ konstatovala Karola Wille, předsedající ARD pro letošní rok, a dodala: „Prodej DAB přijímačů v Německu trvale roste a dochází zároveň k rychlé expanzi vysílačů pro pozemní digitální rádio. Chceme ukázat, že jsme na správné cestě. Provozovatelé se již spojili v koalici, která má vytyčit plán pro digitalizaci rádia. Musíme ale pomoci politikům, aby nám poskytli regulační rámec.“

Digitální rozhlasové vysílání je dostupné v bezproblémové zvukové kvalitě a zcela bez šumu. Již dnes může digitální rozhlas v Německu nabídnout širokou programovou nabídku, a to zejména z pohledu žánrů, která není k dispozici v pásmu VKV. Digitální rozhlasové vysílání umožňuje taktéž zobrazování doplňkových informací bez nutnosti připojení k internetu, jako je například aktuální zpravodajství, předpověď počasí nebo obaly hudebních alb. Díky technologii TPEG je DAB rádio zajímavé také pro motoristy.

autor: lukpo
Spustit audio