Asociace HbbTV uvolnila další testovací sadu pro hybridní vysílání verze 2

4. leden 2017

Nejnovější standard hybridní televize, která si získává čím dál tím větší popularitu i v České republice, počítá i s možností placené televize.

Na technologickém poli probíhají přípravy na oficiální spuštění hybridní televize HbbTV ve verzi 2.0. Za tímto účelem byla začátkem prosince loňského roku uvolněna další testovací sada, tentokrát s označením 9.0. Nová testovací sada rozšiřuje stávající testovací sady a vylepšuje i zároveň pokrytí verzí 1.1 a 1.5. Verze 2.0 byla doposud přijata jako budoucí standard v Itálii a Velké Británii. Technologie přináší přidanou hodnotu pro uživatele i vysílatele.

Nejnovější standard hybridní televize, která si získává čím dál tím větší popularitu i v České republice, počítá s možností placené televize (podpora CI rozhraní) a poskytování videa ve formě OTT (nelineárních) služeb. Důležitou součástí je i podpora videa ve formátu Ultra HD s kódováním H.265/HEVC. Co bez pochyby zaujme do budoucna i inzerenty na našem trhu – je zde lepší podpora pro dynamické vkládání reklamy. Pro komerční účely už běžně technologii využívají například kanály FTV Prima nebo Óčko. Aktuální verze HbbTV 2 má verzi 2.0.1 (norma ETSI TS 102 796 1.4.1).

autor: lukpo
Spustit audio