AUDIO: Český rozhlas Plzeň se zaměřil na digitální rádio pro zrakově postižené

6. duben 2018

Problematiku vysvětlil posluchačům známý propagátor rozhlasové digitalizace Roman Kropáček a předseda oblastní odbočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých Milan Včelák.

Ve čtvrtek 5. dubna od 11 hodin odvysílal Český rozhlas Plzeň ve svém vysílání diskusní pořad týkající se digitálního rádia. Diskuse se tentokrát nestočila jen na obvyklé vysvětlení posluchačům, co DAB+ je, ale také se zaměřila na tuto technologii směrem ke zrakově postiženým. Jedním z hostů ve studiu byl i Milan Včelák, předseda oblastní odbočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých.

Kromě Včeláka byl ve studiu přítomen i provozní ředitel společnosti RTI cz Roman Kropáček, který upozornil mimo jiné i na nový DAB+ přijímač zaměřený přímo na zrakově postižené. „Rádio má hlasový výstup, který umožňuje veškeré menu a nastavení budíku převést na zvuk,“ konstatoval Kropáček. Milan Včelák doplnil, že posluchač s poruchou zraku může ocenit například, jakou naladil stanici – dozví se to právě formou hlasového upozornění. Kompletní záznam pořadu Náš host naleznete na webu Českého rozhlasu Plzeň.

autor: lukpo
Spustit audio