Bauer Media šíří od května britské stanice Jazz FM a Scala Radio také ze satelitu Astra

9. květen 2019

Jazz FM je prestižní a vlivnou značkou v daném hudebním žánru, Scala Radio se věnuje výhradně klasické hudbě let minulých i uplynulých staletí. Součástí vysílání obou stanic jsou i kontaktní pořady.

Digitální rozhlasové stanice Jazz FM a Scala Radio, která patří pod křídla skupiny Bauer Media, jsou od 1. května šířeny také ze satelitu. Obě stanice se staly součástí multiplexu, v němž jsou mimo jiné k dispozici i Capital Xtra, Radio Capital, Radio X nebo Classic FM. Majitelé satelitních kompletů musí v tomto případě otočit na pozici 28,2 stupně východně, tedy družici Astra 2G. Šíření obou programů probíhá v evropském svazku zcela bez kódování, tedy v režimu free-to-air (FTA). Oba programy jsou ve Velké Británii šířeny i v digitálním rádiu DAB a na internetu.

Bauer Media převzala stanici Jazz FM, která byla označena za uznávanou a vlivnou značku, loni v září. Ve vysílání nechybí jména, jako jsou Gregory Porter, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Kamasi Washington, Ezra Collective nebo Nubya Garcia. Okruh Scala Radio je zcela novým počinem mediální skupiny, který spatřil světlo světa letos 4. března. Stanice má nabídnout posluchačům nejen klasickou hudbu let minulých, ale také skladby, které vznikaly v uplynulých desítkách let. Ve vysílání nebudou chybět také osobnosti z oboru a kontaktní pořady.

Parametry příjmu: Astra 2G (28,2 stupně východně), 11553/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S/QPSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související