Bavorská digitální stanice Radio Schwabmünchen již vysílá, hraje hity od osmdesátých let

20. srpen 2018

Stanice je součástí multiplexu v bavorském Augsburgu a nabídne aktuální dění z regionu i zajímavé kulturní tipy. Prostor plánuje dát i regionálním firmám.

Nová digitální stanice Radio Schwabmünchen, která získala licenci od bavorského regulátora v polovině minulého měsíce, se svým vstupem do rozhlasového éteru neváhala. Již v tuto chvíli je program dostupný prostřednictvím DAB+ multiplexu Augsburg na kanálu 9C. vysílání rozhlasové stanice je určeno pro oblasti Augsburg, Landsberg a Stauden. Co se týká hudby, půjde o hity od osmdesátých let po současnost. Stanice slibuje, že zahraje i raritní skladby.

Kromě dění v oblasti, kterou svým signálem Radio Schwabmünchen pokrývá, má nový program nabídnout také sportovní zpravodajství nebo kulturní tipy. Rozhlasová stanice by měla být prostorem pro regionální partnery, kteří prostřednictvím ní budou chtít propagovat své produkty. V tomto směru se Radio Schwabmünchen označuje za silného partnera v oblasti ekonomiky. DAB+ má být pro tento program platformou, díky níž nabídne vysokou kvalitu zvuku a doplňkové služby.

autor: lukpo
Spustit audio

Související