Bavorská ministryně podpořila rozhodnutí veřejnoprávního rozhlasu týkající se DAB+

28. únor 2018

„Je to silný signál pro digitální rozhlas a zároveň díky němu končí v oblasti hospodářské soutěže spory o analogové vysílání,“ konstatovala Ilse Aigner.

Bavorská ministryně Ilse Aigner, pod kterou spadá hospodářství a problematika médií, podpořila krok tamního veřejnoprávního rozhlasu, díky němuž se nakonec neuskuteční několik let připravovaná rošáda stanic BR Klassik a Puls. První okruh se měl stát výhradně digitálním, zatímco program pro mladé měl nově obsadit analogové vysílače v pásmu VKV. Bavorský rozhlas nakonec díky vysoké penetraci DAB+ v této spolkové zemi od tohoto kroku upustil.

„Je to silný signál pro digitální rozhlas a zároveň díky němu končí v oblasti hospodářské soutěže spory o analogové vysílání,“ konstatovala ministryně. Bavorský rozhlas bude tedy podle jejího vyjádření nadále přispívat k pluralitě mediálního prostředí v této spolkové zemi a zároveň vyváženosti programové nabídky. Původně plánovaný krok označili komerční vysílatelé za nekalou soutěž. „Mladí se dnes pohybují na platformách, jako jsou Spotify, Apple a Google, proto by veřejnoprávní i soukromí provozovatelé měli využívat příležitostí, které jim přináší technologie DAB +, aby toto publikum oslovili,“ konstatovala ministryně, jenž se chce osobně na pestré mediální krajině v Bavorsku podílet a digitální vysílání nadále rozvíjet.

autor: lukpo
Spustit audio