Bavorské Radio Schwaben zaznamenalo po vstupu do DAB+ nárůst poslechovosti o více než 150 procent

26. srpen 2020

Radio Schwaben významně navýšilo počet takzvaných náhodných posluchačů, a to z 15 tisíc na hodnotu 40 tisíc. Jedná se o skupinu lidí, kteří alespoň jednou tuto stanici naladili během posledních třech dnů.

Radio Schwaben je ukázkovým modelem bavorské rozhlasové stanice, které se využití DAB+ vyplatilo. Jak informoval například portál B4B Schwaben, po vstupu na tuto platformu digitálního rozhlasu se poslechovost programu zvýšila o 152 procent. Vyplývá to z pravidelné mediální analýzy poslechovosti, která je dvakrát ročně prezentována bavorským regulátorem BLM. Denně si vysílání Radia Schwaben naladí téměř 70 tisíc posluchačů. Regionální rozhlasová stanice rostla i v dalších ohledech.

Radio Schwaben významně navýšilo počet takzvaných náhodných posluchačů, a to z 15 tisíc na hodnotu 40 tisíc. Jedná se o skupinu lidí, kteří alespoň jednou tuto stanici naladili během posledních třech dnů. V této kategorii dokonce stanice eviduje nárůst o 166 procent. Informovanost o existenci Radia Schwaben roste. Zkušenosti s touto značkou má podle průzkumu 139 tisíc lidí. Stanice původně existovala pod názvem Radio Schwabmünchen, ale v září loňského roku došlo k jejímu přeformátování.

autor: lukpo
Spustit audio

Související