Bavorsko zajistí bezpečný příjem VKV i v následujících letech, minimálně do roku 2025

29. říjen 2018

Mediální regulátor BLM dává možnost rozhlasovým vysílatelům vybrat, zdali se rozhodnout pro analogovou, případně digitální platformu. Tuto šanci nechce ani nadále omezovat.

Německá spolková země Bavorsko bude pokračovat v analogovém rozhlasovém vysílání v pásmu VKV minimálně do roku 2025. Mediální rada tamního regulačního orgánu BLM rozhodla o tom, že právě do tohoto termínu bude možné prodloužit rádiím stávající licence. Úspěch digitálního rozhlasového vysílání DAB+ je nicméně v Bavorsku nesporný, a to díky pestré programové nabídce, kterou mají majitelé těchto přijímačů k dispozici.

Bavorský regulátor v tiskové zprávě uvedl, že k tomuto kroku se rozhodl proto, aby došlo k efektivnímu a bezproblémovému využití technickým prostředků, tedy, aby si každý vysílatel mohl sám vybrat, kde bude mít zájem vysílat. Cílem BLM je také udržet optimální ceny za distribuci signálu. Možnost výběru distribuční platformy tak zůstává nadále nezávislý, a to bez zvýhodnění některé konkrétní. Licence do roku 2025 prodlužuje také saský regulátor.

autor: lukpo
Spustit audio

Související